Activiteiten

Wat kun je allemaal doen tijdens je weekendje Brugge? Hieronder vind je ons overzicht van de leukste activiteiten in Brugge.

 • BeerWalk in Brugge

  Proef van het middeleeuwse Brugge tijdens een interactieve wandeling met bierproeverij in het stadscentrum die je de verborgen cafés en vergeten brouwerijen laat zien. BeerWalk presenteert een unieke ontdekkingstocht met degustatie van vijf speciaalbieren. Een uniek stukje Belgische Biercultuur.

 • Bezoek het Groeningemuseum

  Dit museum toont een uitgebreid overzicht van zes eeuwen Vlaamse en Belgische schilderkunst. Wereldberoemd is de verzameling van Vlaamse Primitieven onder wie Jan van Eyck. Maar ook werken van onder andere Rogier van der Weyden, Hans Memling, Emile Claus en Rik Wouters zijn hier te bewonderen.

 • Verzot op frieten

  Belgische frieten genieten wereldwijde bekendheid. Dus een heus Frietmuseum is meer dan op zijn plaats. Een tour door dit museum brengt je van de oorsprong en geschiedenis van de aardappel, via de kunst van het frituren tot de fameuze puntzak met friet bedolven onder een klodder dikke mayonaise. Die je aan het einde van de tour ook zelf nog bestelt natuurlijk.

 • Flitsend door de stad

  Een wandeling door de stad langs alle culturele en historische bezienswaardigheden waarbij je je creativiteit de vrije loop kunt laten. Tijdens de fototour door Brugge vertelt een professionele gids je niet alleen alles over de stad, maar ook over de beste manier om die te fotograferen. Je hoeft hiervoor geen professionele fotograaf te zijn. Er zijn verschillende aanbieders van zogenaamde fototours, waaronder bijvoorbeeld Phototourbrugge.com

 • Ontdek Brugge per koets

  Langs de reien en over de boogbruggetjes per koets, dat maakt een rondrit door de historische binnenstad pas echt romantisch. De koetsier vertelt je over leuke plekken en bezienswaardigheden onderweg. Op de Grote Markt staan deze authentieke vervoersmiddelen trappelend op je te wachten.

 • Beleef Brugge vanaf het water

  Brugge wordt niet voor niets het Venetië van het Noorden genoemd. Dat heeft de stad te danken aan de vele Brugse grachten, de zogenoemde reien, en de romantische oude bruggetjes die daar overheen buigen. Een boottocht biedt een heel bijzondere beleving van de stad.

Ook leuk om te doen

 • Even rustig bijkomen en genieten van een echte Engelse High Tea en van de prachtige omgeving in Kasteel Minnewater.