bezienswaardigheden

De belangrijkste en mooiste bezienswaardigheden van Brugge.

 • Begijnhof

  In dit begijnhofje leven allang geen begijnen (alleenstaanden in een vrije lekengemeenschap binnen de kerk) meer, maar een bezoek aan dit hofje herinnert je nog steeds aan het leven dat zij hadden. Ontdek hoe zij kookten, wasten en sliepen in de witgeschilderde huisjes, hoe zij baden in de barokkapel en hoe zij wandelden door de prachtige groene tuin bedekt met grote populieren.

 • Heilig-Bloedbasiliek

  De Basiliek van het Heilig Bloed is een Romaanse Gotische dubbelkapel uit de twaalfde eeuw. Het is de bewaarplaats van de relikwie van het Heilig Bloed. Dat is een stukje stof met naar het schijnt het bloed van Jezus, een reden voor veel mensen voor een bezoek. Verder kun je je ogen de kost geven aan het ontwerp van de basiliek, de schatten en de enorme schilderijen. Ook de moeite waard als je niet religieus bent.

 • Stadhuis van Brugge

  Het stadhuis van Brugge, gebouwd tussen 1376 en 1421, is één van de oudste stadhuizen in België. Dit schitterende gebouw straalt één en al welvarendheid uit en is de moeite waard een bezoek aan te brengen, zowel binnen als buiten. De indrukwekkende wandschilderingen van de Schepenzaal nemen je mee langs de Brugse geschiedenis en brengen die tot leven.

 • Belfort Halletoren

  Deze middeleeuwse klokkentoren is ruim 83 meter hoog, telt 366 steile treden en leunt een meter naar links, maar is desondanks het beklimmen waard. Onderweg ontdek je de schatkamer, het indrukwekkende uurwerkmechanisme en een beiaard met wel 47 klokken. Bovendien wacht je boven aan de top een prachtig uitzicht over de hele stad.

 • Pleinen

  Veel bezienswaardigheden in Brugge staan rondom één van de vele pleinen die de stad rijk is. Maar deze pleinen zijn op zichzelf ook een attractie. Zo is er niet alleen de gezellige Grote Markt met alle terassen en cafés, maar ook De Burg. Dit is de oudste kern van de stad waar de Renaissance en de Gotiek samenkomen. Op het Jan van Eyckplein staat de gelijknamige Brugse schilder in het middelpunt. Rondom zijn standbeeld vind je het Tolhuis, het Pijndershuis en de Poortersloge die het verkennen waard zijn.

Ook leuk om te zien:

 • In de wijk Sint-Andries waan je je in de Middeleeuwen dankzij de kastelen en de abdijen die hier nog steeds te bewonderen zijn.
 • Na je bezoek aan het Begijnhof loop je door naar het naastgelegen Minnewater. Een park aan een meer waar natuurlijk veel liefdeskoppels samenkomen, maar waar je ook alleen weg kunt dromen.