Handig

Alarm

Het landelijke alarmnummer voor hulpdiensten in België is net als in andere EU landen 112. De politie is ook via 101 te bereiken. In Brugge zijn diverse politiebureaus, maar voor het doen van aangifte kun je het beste naar het bureau op de Hauwertstraat.

Ambassade

Brugge heeft geen eigen Nederlandse Ambassade, de Nederlandse ambassade in België is gevestigd in Brussel. Het algemene nummer is +32 (0) 2 679 17 11.

Betalen en fooien

Als Nederlander kun je gratis pinnen en geld opnemen in België. Er worden hierbij geen extra transactiekosten berekend.  Hetzelfde geldt voor een betaling met je creditcard. Voor geldopnames bij een pinautomaat met je creditcard betaal je ongeveer 5 euro per opname.

Vaak is de fooi bij een dienst inbegrepen. Dat is vaak het geval in een restaurant en vrijwel altijd in een hotel. Indien er geen service charge is berekend, is een fooi van 10% tot 16% in restaurants gewoonlijk. Het bedrag dat je voor een taxi betaalt, rond je af.

Vervoer

Brugge heeft een prima openbaar vervoersnetwerk. Het station ligt op wandelafstand van het centrum waartussen bussen de hele dag af en aan pendelen, doordeweeks tot 23.00 en op vrijdag en zaterdag tot 02.00. De stad is ook goed op de fiets te ontdekken dankzij de uitstekende fietspaden en de vele fietsverhuurbedrijfjes. Taxi’s rijden 24 uur per dag en er zijn twee opstapplaatsen: bij de Grote Markt en bij het Centraal Station. Het nummer van de taxicentrale is +3250334455.

VVV

Toeristische informatie kun je vinden in In&Uit / Concertgebouw op ‘t Zand 34. Het telefoonnummer is 050 44 46 46