Interessante wijken

Voor je een weekend in Brugge gaat verblijven wil je natuurlijk weten wat de interessante en leuke buurtjes zijn waar je heen moet, of waar je je hotel moet boeken.

Grote Markt
Dit historische plein midden in Brugge is de belangrijkste trekpleister van de Vlaamse stad. Blikvanger is het Belfort uit de twaalfde eeuw. De Markt werd in 1995 volledig gerenoveerd. Het is nu autoluw en regelmatig het decor van grote feesten.

Kristus-Koning
Deze buurt staat bekend om zijn vele statige herenhuizen. Kristus-Koning is in de negentiene eeuw ontworpen in opdracht van Koning Leopold II. Tegenwoordigen herdenken de Bruggelingen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in deze wijk.

Sint-Pieters-op-den-Dijk
Deze wijk van Brugge was vroeger een op zichzelf staand dorpje. In deze buurt hebben archeologen sporen gevonden van menselijke activitiet die waarschijnlijk 3000 jaar oud zijn. Nu is deze buurt vooral gelliefd vanwege de Sint-Pietersplas, een groot recreatieoord in het noorden van de wijk.

Koolkerke
In het noordoosten van de Brugse binnenstad treft u Koolkerke. Dit is geen wijk, maar een kleind dorpje dat steeds meer wordt opgeslokt door de randstad van Brugge. Indrukwekkend is het zeventiende eeuwse Fort van Beieren dat hier staat.

Sint-Andries
Wie aan de middeleeuwen denkt, denkt natuurlijk aan kastelen, ongerepte wouden en abdijen. U vindt ze alledrie in Sint-Andries. Deze wijk ten zuidwesten van Brugge kent een keur aan historische gebouwen en is zeer de moeite waard voor degene die het centrum van Brugge even uitwillen.