Uitgaan in Brugge

Echte discotheken zul je in Brugge niet vinden. Uitgaan in Brugge betekent vooral pintjes drinken in een bruin café of in een danscafé op de Eiermarkt. In het weekend draaien hier ook lokale dj’s en deze plek is erg geliefd bij het jonge publiek. Ook in de Kuiperstraat zijn veel gezellige kroegen en restaurants te vinden. Zoek je het wat chiquer? Op het Kraanplein vind je een aantal hippe bars voor een perfecte loungeavond.

Tips

  • De Coulissen is officieel geen discotheek, maar in een stad vol kroegen en danscafés komt deze daar wel het meeste bij in de buurt. Van techno tot R&B, hip Brugge komt hier om tot in de vroege uurtjes te dansen.
  • De Vuurmolen is een populair feestcafé die ook zijn deuren niet sluit tot de vroege morgen. Er worden hier vaak thema-avonden georganiseerd en er treden regelmatig bekende artiesten op.
  • Kies uit driehonderd verschillende bieren in Café ’t Brugs Beertje. Dit café met zijn authentieke uitstraling trekt zowel binnen- als buitenlandse gasten.
  • De Brugse Bierkaai is een huisbrouwerij en kroeg waar onder andere Die Scone Blonde, Diene Stouterik en Diene Simon wordt gebrouwen. In de gezellige gelagzaal staat de ‘drietap’ die in één beweging de drie verschillende huisbieren tapt. Deze worden op een houten plankje gepresenteerd en onder begeleiding van een aantal borrelhapjes geserveerd.