Verblijf in Brugge

Van chique hotels tot sfeervolle hostels, het aanbod van accommodaties in Brugge is enorm. Daarom kun je het beste zoeken en boeken via de grote sites als Booking.com en Expedia.nl. Daarnaast bieden de volgende tips je al een eind op weg op zoek naar een goede slaapplek.

Welke wijk?

Een groot aantal toeristen kiest voor een verblijf midden in het centrum. De Grote Markt is een historisch plein midden in Brugge en de juiste plek om te winkelen, musea en markten te bezoeken en uit eten te gaan. Wie liever de drukte van het centrum vermijdt, kan ook kiezen voor één van de wijken daarbuiten. Kristus-Koning is rustige negentiende en twintigste-eeuwse buurt die bekend staat om de statige architectuur en de chiquere restaurants en winkels. Een andere wijk net buiten het centrum is Sint-Pieters. Deze wijk is geliefd bij de actieve stedentripper dankzij de Sint-Pietersplas, een groot recreatie- en watersportverblijf. In Sint-Andries kun je eindeloos struinen over de vele rommelmarkten en braderieën.

Hotels in Brugge

Er zijn in Brugge enorm veel hotels in alle prijsklassen. Je kunt zoeken en boeken via de grote boekingssites als Booking.com en Expedia.nl. Hierbij geldt, hoe vroeger je boekt des te lager de prijs. Daarbij is het handig om van tevoren te bepalen in welke wijk je het liefste verblijft.

Appartementen in Brugge

Ga je met de hele familie naar Brugge? Denk dan ook eens aan een appartement. Als je met een grotere groep mensen bent, is dat vaak goedkoper dan een hotel. Bovendien heb je veel ruimte en kun je zelf koken. Vaak zijn appartementen ook wat sfeervoller gelegen. Met een verblijf in een appartement creëer je een huiselijke familiesfeer tijdens je weekend weg. Zoeken en boeken is wederom het handigst via de grote bookingssites.

Hostels

Ga je alleen of met een groep vrienden en maak je graag contact met medereizigers tijdens je weekend weg? Dan kun je ook kiezen voor een verblijf in een hostel. Er zijn hierbij veel verschillende mogelijkheden. Van een gedeelde kamer met twaalf anderen en een douche op de gang tot een privékamer met eigen badkamer. Kenmerkend voor een hostel is de gemeenschappelijke ruimte en keuken waar je contact kunt maken met andere gasten.

Suggesties

  • Lybeers Travellers’ Hostel is een charmant en populair hostel midden in het centrum van Brugge, en bovendien zeer budgetvriendelijk.
  • In het centraal gelegen Snuffel Backpacker Hostel heerst een gastvrij en vooral laid-back sfeertje. In de bar van dit budgethostel worden 25 verschillende Belgische bieren geschonken.